Tekijät


Lentävä laulu -bändi

Lentävä laulu -bändi muodostuu kymmenestä muusikosta, kymmenestä eri instrumenttien ja musiikkiperinteiden osaajasta. Mukana on niin harrastajia, ammattilaisia kuin opiskelijoita. Jokainen muusikko tuo bändiin näkemyksensä ja osaamisensa. Tällä kokoonpanolla olemme projektin aikana tehneet äänitykset ja järjestäneet Lentävä laulu -konsertin 1.2.2020 sekä tuottaneet Lentävä laulu -koulutuskonseptin.

Mihail Aronson: huilu, laulu
Jarmo Hovi: perkussiot
Saara Laukkanen: haitari, ukulele, laulu
Kasheshi Makena: perkussiot, kitara, laulu
Mahram Mohammadi: dambura, rubab, laulu
Tiia Pennanen: viulu, jouhikko, pitkähuilu
Farshad Sanati: santur, laulu
Melik Turunen: basso
Maria Typpö: kitara, kantele, viulu
Laura Vähä-Ruona: sello, ukulele, laulu


Laulusolistit

Tärkeä osa Lentävä laulu -projektia ovat laulusolistit, jotka esiintyivät Lentävä laulu -konsertissa. Konsertissa kuultiin lauluja kaikkiaan viidellätoista eri kielellä. Tässä video konsertista!

Laulajat:

Sara Robinson-Moncada, Saeedeh Kholghi, Gloria Lapitan, Mariem Kuoppala, Liis Kukkonen, Pille Heiste, Helin Maa, Rehema Fikirini, Roda Asifiwe, Zabibu Muyenga, Lalita Buttara, Hawa Muyenga, Yonca Ermutlu, Tokanye Fikirini, Mari Kalkun, Nouamane Noah IzahanYhteistyössä mukana:


Projektin osallistujat 2018-2022. Kiitos kaikille osallistuneille!


Ramazani Mlelwa, Antoinette Nahabandi, Riitta Vartti, Terho Valkonen, Vanitsri Tirkkonen, Sanna Salminen, Vieno Järventausta, Olga Kolari, Upu Laukkanen, Mervi Sirviö, Ysi Valve, Taina Karhu, Taina Vilkkilä, Arja Seppälä, Allen Nyamukapa, Miisa Sankila, Roija Aflatuni, Lotta Paananen, Johanna Pahalahti, Jaakko Peltonen, Anniina Ljokkoi, Titta Turunen, Juho Kunelius, Dahbo, Maarit Piruzdelan, Minna Lenfeldova, Minna Paananen, Tiina Kokkonen, Arja Liinamaa, Ulla Sorri, Rosa Heikkinen, Ali Moradi, Johanna Kangas, Jazzin Rezai, Maxine Orion, Riitta-Liisa Joutsenlahti, Päivi Honkonen, Timo Pohjosaho, Seija Laukkanen, Mustafa Mahamed, Tarja Kolari, Ismael Sheikh Musse, Tony Khalil, Zipora Ogola, Inka Söderström, Heidi Kosonen, Jenni Leppänen.

Kiitos myös kaikille teille, joiden nimiä ei tässä ole mainittu, mutta joiden kanssa olemme saaneet musisoida Salmirannan vastaanottokeskuksessa, Jyvälän Setlementissä, Jyväskylän kansalaisopistolla, Jyväskylän yliopistolla, Jyväskylän kristillisellä opistolla, Monikulttuurikeskus Gloriassa ja Jyväskylän kotoutumispalveluissa. 


Suurkiitos hankkeen rahoittajille ja taustaorganisaatiolle: Alfred Kordelin säätiö, Otavan kirjasäätiö, Taiteen edistämiskeskus, Jyväskylän kulttuuripalvelut/Kulttuuriaitta ja Monikulttuurikeskus Gloria!


Ydintyöryhmä

Kiitos kaikille teille, jotka olette tavalla tai toisella olleet mukana materiaalin tekemisessä. Näiden vuosien aikana yksi asia on käynyt selväksi, ja se on tämä: Lentävä laulu -projekti elää ja jatkuu jokaisen uuden laulajan mukana.

Sopivimpia sointuja, kauneimpia riimipareja ja parhaimpia ratkaisuvaihtoehtoja on etsitty viidellätoista eri kielellä ja kahdellakymmenellä eri soittimella. Olemme pyrkineet projektissa mahdollisimman osallistavaan, läpinäkyvään ja demokraattiseen päätöksentekoon, jotta eri näkökulmat saisivat tilaa. Silti moni asia, idea tai jäsennys on lähtöisin meidän kynästämme. Otamme vastuun kaikista virheistä. 

Me Lentävä laulu -ydintyöryhmän jäsenet, Saara, Tiia ja Maria olemme kaikki korkeakoulutettuja suomalaisia naisia. Nämä taustat ja tekijät määrittävät havaintojamme. Ydintyöryhmämme yhdenmukainen tausta on hyvä tiedostaa ja lausua ääneen. Oman aseman tiedostaminen on jatkuva prosessi, aiheen työstäminen vie aikaa, vaatii työtä, mutta samalla se on arvokasta! On hyvä muistaa myös tämä: kun pohtii teemoja kuten valtarakenteet, yhdenvertaisuus ja kulttuurisensitiivisyys, voi tukena käyttää monenlaisia resursseja. Ja tarvittaessa voi aina myös pyytää apua!

Projektin lopussa on todettava: jos ryhtyisimme samaan työhön uudelleen, lähestyisimme ja suunnittelisimme joitakin asioita eri tavalla. Toisaalta tiedämme, että tällä materiaalilla on tila ja mahdollisuus muuttua jokaisen laulajan myötä. Kansanmusiikin luonteeseen kuuluu se, että se muuttuu ja kehittyy, mutta samalla se on valmis juuri sellaisena, kuin se kussakin hetkessä soi.

Meille olisi arvokas asia kuulla, kuinka juuri sinä olet kokenut tämän projektin ja laulut. Oletko kuullut jonkun lauluista aikaisemmin? Kenen olet kuullut laulavan sitä? Onko lauluissa jotain asioita, joista erityisesti pidät, tai jotka ihmetyttävät? Mietitkö jossain kohdassa, että "Miksi tässä lauletaan näin?" Jos haluat kysyä jotain tähän projektiin liittyen tai vaikka ehdottaa laulua tälle projektille, tule juttelemaan tai ota yhteyttä!